dimecres, 2 de maig del 2012

Festa del Riu a Les Arenes



Com cada any, a Les Arenes s'organitza una petita festa al riu per fer neteja i recompte de la fauna i la flora dels voltants. Les dades s'envien a un centre coordinador, i així es pot saber si el riu està en bon estat de salut. Ens hi va convidar el pare del Joan, i hi vam anar amb la família Argemí.


Vam mesurar el cabal, vam pescar cries d'espiadimonis, molts invertebrats, cargolets i fins i tot un cranc de riu. Podia ser americà, que és una espècie invasora, o ibèric. Pel color, ens vam decantar per aquest darrer. Al riu també hi vam trobar un gos, la xula, que des que va entrar a l'aigua no en va sortir. Ara, quan ho feia, ens esquitxava a tots amb les seves espolsades.






També vam comprovar els nitrats, la quantitat d'oxigen en l'aigua i el Ph. Tots els resultats van ser dins uns nivells acceptables. Mentrestant, els més grans de la colla es van fer una capbussada, i la xula no s'ho va voler perdre. Tornarem l'any vinent, segur, perquè ens ho vam passar molt bé!



Si en voleu saber més, aquí teniu el link del Projecte Rius en el que s'inclou el riu Ripoll en el seu pas per les Arenes. També hi trobareu un pdf amb taules explicatives i gràfics per poder classificar els animals i les plantes.

Projecte Rius

Manual d'inspecció de rius