dimecres, 22 de maig de 2013

Hem quedat segons a la cursa de carretons!

Aquest cap de setmana ha estat tot ple d'esdeveniments. El dissabte la mama cantava al museu d'història, i van venir també l'Eloi i la Mar a casa perquè la seva mama també cantava. Vam anar amunt i avall de casa ensenyant les nostres coses als nouvinguts, i quan va ser l'hora d'acomiadar-nos ens va saber molt de greu, però al cap d'una estoneta ja ens havia passat perquè ja estàvem pensant en la cursa de carretons de l'endemà. Els de Can Vaques es van tornar a apuntar a l'esdeveniment. En Matís va substituir al Joan, que va ser baixa entre els conductors del carretó, i les petites tauronetes van venir també disfressades, amb taurons que cadascú s'havia dibuixat a la samarreta. 


Va ser una cursa molt igualada, i al final ens van guanyar perquè a mig camí havíem d'agafar unes faves i posar-les a l'olla, i ens vam fer un embolio tan gran que els del platet volador ens van passar al davant. 

 Van aturar el trànsit de la Creu Alta durant tot el cap de setmana, i després dels gegants i els castellers del matí va arribar la cursa, durant la qual tothom surt al carrer a animar els participants.Ens van donar un trofeu, que ens va fer molta il·lusió, i un petit obsequi per tots: una carpeta de la cursa. Com que ja començava a ploure, es va suspendre el ball però vam poder fer la traca: amb bosses d'aire comprimit repartides a tots els participants vam fer una sorollada increible petant-les amb els peus. En totes les activitats de la Festa Major has de participar com a llamp o com a tro, i es van sumant punts fins saber quin dels dos grups és el guanyador. Enguany llamps i trons van quedar empatats i van desempatar estirant una corda molt llarga, amb llamps a una banda i trons a l'altra.
Ara que ja tenim una estructura molt ferma, que el papa es va currar serrant dues bicicletes i soldant-les de nou, l'any vinent podrem dedicar-nos només a fer la carcassa. I els de Can Vaques han dit que tornaran per ajudar-nos. Perfecte, perquè entre tanta vaca n'hi ha que són arquitectes, escultores i mestres de plàstica; una bona combinació per fer un carretó espectacular. Ens veiem per la 26a cursa de carretons!


Ah! El papa del Matís va fer video i tot. El voleu veure?
2 comentaris:

Pons ha dit...

Vaja, si que fan coses guais per la festa major de la Creu Alta! en el meu barri amb prou feines fan havaneres, xocolatada i puntes al coixí xD

Maria Pagès ha dit...

T'esperem l'any vinent.I passa de les havaneres!