dimecres, 22 de maig de 2013

Exposició oral

El dijous passat el Roc va participar en les activitats al voltant de les matemàtiques que s'estan fent a l'escola. A mi no em toca fins el 31 de maig, però avui, dimecres, ja faré un tastet perquè es fa la fira matemàtica. Dijous passat li va tocar al Roc ser el protagonista, i jo vaig poder-ho veure gràcies a les fotos que van fer la mama i el Roc mateix. Tots els nens, un per un, van explicar què havien estat treballant, i ho van ensenyar amb uns murals molt treballats. Per acabar l'exposició van recitar el poema "Geometria" de la Joana Raspall, recentment guardonada amb la creu de Sant Jordi.


Sota una roda rodona
poseu-hi un quadret quadrat
i al damunt, per acabar-ho,
un trinagle triangular.
Quatre línies rectilinies
podran fer de peus i mans.
Si marqueu nas, ulls i boca
amb l’arcada de quatre arcs,
veureu quin ninot resulta
més eixerit i trempat.


Després els pares i mares van poder fer un tomb per la classe, i van veure els treballs que han estat fent els de 1er B sobre formes a totes les assignatures. Han treballat the shapes en anglès, les formes a art amb en Picasso, i els fractals a classe amb la Cristina.

El Roc va estar molt content de poder-nos ensenyar el sense-dents, un esquelet molt trempat que tenen a la classe i que els ajuda a aprendre els noms dels ossos. Amb el sense-dents i el Pere es va voler fer una foto, doncs darrerament els tres es veu que s'han fet molt amics. 
Molt cofoi de tot plegat, el Roc també va voler una foto amb el seu penjador, que havia decorat ell a principi de curs. I un cop els pares van haver fet prou el tafaner, van baixar a buscar-me, que jo ja els esperava al pati fent fila impacient per saber com havia anat tot.