dimecres, 19 de juny de 2013

Un fagot de gitano

Vet aquí la idea de la mama i meva per participar en el concurs de pastissos que organitza cada any el conservatori de música de Sabadell: un fagot de gitano. Se'ns va acudir de fer un braç de gitano de xocolata, i després posar-hi les claus i els complements amb royal icing, aquesta pasta a base de sucre glacée que fan servir els anglesos per decorar els seus cupcakes. 
Vam haver de fer alguns retocs perquè un braç de gitano no és exactament com un fagot, però al final s'hi va assemblar bastant. Fins i tot li vam posar una de les meves canyes, que ja no faig servir perquè està trencada. 


Per fer la pasta del braç de gitano heu de batre 4 rovells d'ou, hi afegiu 150grams de sucre i 150 de farina. Quan estigui flonjo, ho remateu amb una tassa de cafè d'aigua. Hi ha qui hi afegeix vainilla. Les quatre clares que us han quedat les feu a punt de neu, i ho barregeu tot. Poseu-ho en una safata d'anar al forn, que quedi d'un centímetre de gruix. Bé, a nosaltres no ens agrada molt gruixit, que després embafa, però això ja va a gust del consumidor. Poseu el forn a tope i fornegeu-ho 10 minuts: no més perquè si es fa massa llavors costa de doblegar. Un cop s'hagi refredat, el farciu del què més us agradi. Nosaltres hi vam posar nata amb una mica de sucre. Un cop fet el caneló, desfeu una rajola de xocolata fondant amb una mica d'aigua al bany Maria i cobriu-ne el braç de gitano. Els complements fagotils els podeu fer amb royal icing (4 cups de sucre glacé, 3 clares d'ou i 1 teaspoon de vainilla). Si no us en sortiu, en venen als súpers de preparat.Doncs apa; bon concert!