dimecres, 31 d’octubre de 2012

Mexico liiiindo!

Com que tenim el Lluc per terres mexicanes, ens hem dedicat a seguir-lo tot fent nosaltres també el viatge, però virtualment. Darrerament hem estat a San Cristobal de las casas, on ens ha sorprès el color de les fruites als mercats, l'artesania i els edificis pintats de colors cridaners. Ara diu el Lluc que anirà a Oaxaca a passar l'1 i el 2 de novembre. Allí hi celebren el Día de los Muertos, que només s'assembla al nostre Tots Sants en el contingut, però no en la forma. Hem vist com per ells recordar els morts és un motiu d'alegria, doncs el dia 1 retornen les ànimes dels nens i el 2 les dels adults. Com que les tornen a fer presents, bandes de músics toquen per elles als cementiris, i hi ha calaveres per tot arreu. Això sí; gens tètriques sinó totes amb coloraines. També fan uns dolços en forma de crani i pa amb motius cadavèrics.
Nosaltres hem volgut recrear aquesta alegria del Día de los Muertos i hem decorat la casa tot penjant calaveres de colors al vidre de la finestra, i fent-ne petites figuretes. També hem llegit un llibre il·lustrat d'una pintora a qui li agradava decorar els seus quadres amb esquelets i dimoniets; la Frida Kahlo.


Com que el Lluc ens ha explicat moltes coses del que menja per Mèxic, un dia vam fer burritos per sopar. Van quedar molt bons, i repetirem, però no sé si nosaltres els fem tan "picosos" com els fan a Mèxic. Per acabar-ho de rematar, vam veure uns curtmetratges de la Warner amb l'Speedy Gonzalez, que s'ha convertit en l'heroi del Roc al costat del Son Goku.Fes moltes fotos, Lluc!